Uw site voor agrarische foto's!

Laatste

Fam. Geraerdts mest uitrijden

Vandaag nog eens wat mest-actie. Het gras was er weer af,en er moest natuurlijk weer mest op. Dus trok Fam. Geraerdts op pad met hun 2 Ford 8340’s achter de één een Kaweco mesttank en achter de ander een Anzio tank om mest bij te brengen!Kijk snel verder!

Lees de rest van deze pagina »

Loonbedrijf Kerkhofs rooien

Afgelopen week werd er veel hooi ingemaakt,dus moest er ook veel gerooid worden bij Loonbedrijf Kerkhofs. Zij rooiden met een Fendt 916 (een zware trekker maar aangezien er geen lichtere trekker was moest het) en een Claas Liner 2800. Kijk snel verder!

Lees de rest van deze pagina »

Loonbedrijf Partoens balen persen en laden

Geen stro of graan meer vandaag,maar nog eens een serie gras. Een paar weken terug zag ik loonbedrijf Partoens nog eens in actie,weer eens met hun JD 6920s en hun Krone Comprima CF 155 XC. Een John deere 7530 laadde en lostte de balen,op en af van een John Deere 6210R met een balenwagen. Kijk snel even verder!

Lees de rest van deze pagina »

Loonbedrijf Broekx stro rooien,persen en laden

Door het dreigende onweer van vannacht/morgen moest al het stro wat op het land lag natuurlijk ook droog binnen geraken. Daardoor was ’t drukte van jewelste bij loonbedrijf Broekx! Kijk snel verder!

Lees de rest van deze pagina »

Loonbedrijf Broekx stro draaien

Aangezien het stro van gisteren nog niet goed genoeg was om te persen,moest ’t vandaag een paar keren gedraaid worden vooraleer men ’t kan persen. Het stro werd gedraaid met een Fendt 412 en een Claas Volto 8-elementsschudder. Kijk snel even verder!

Lees de rest van deze pagina »

Eerste wintergerst 2012

Jaja,de zomer komt eraan en de eerste combine’s beginnen stilletjes aan van stal te komen. De wintergerst was al rijp genoeg voor gemalen te worden en het was perfect weer,dus bij Loonbedrijf Broekx uit Bree dacht men,dorsen! En dus moest ik wel eventjes foto’s gaan maken. De Claas Lexion 530 en 630 maaiden de wintergerst en een Fendt 824 met een Peecon Car Go reed de gerst weg!

Lees de rest van deze pagina »

Loonbedrijf Broekx met demo Flingk bak

Vandaag kijken we nog eens naar foto’s van loonbedrijf Broekx,zij kregen namelijk vorig weekend een Flingk bak op demo. Deze bak heeft hydraulische schotten en kan dus zo meer maïs (of gras) de kuil opduwen! Ook zijn we nog eventjes een kijken gaan nemen bij de hakselaar en afvoercombi’s

Lees de rest van deze pagina »

Fendt 311 met Pöttinger maaier

Hier ben ik nog eens met foto’s! Afgelopen dagen was het weer perfect weer om te maaien. Dus heb ik er weer eentje op de foto gezet. Dit keer de Fendt 311 met Pöttinger maaier van Fam. Beckers

Lees de rest van deze pagina »

Houbrechts bosontginning in samenwerking met Loonbedrijf Kerkhofs

Aangezien het de afgelopen weken vrij regenachtig was,begon het in de bossen vrij nat te worden. Dat wil zeggen,men kan niet meer met vrachtwagens tot aan het hout geraken en moet het dus gebeuren met trekkers. Daarom moest Loonbedrijf Kerkhofs samenwerken met Houbrechts bosontginning om het hout naar de zagerij te krijgen. Een ideale kans om eens de bos in te gaan,en daar eens een kijkje te nemen hoe het daar gebeurd!

Lees de rest van deze pagina »

Tractorzegening Bocholt

Gisteren was de jaarlijkse tractorzegening in Bocholt. Dus ook maar even een kijkje gaan nemen,en natuurlijk foto’s gemaakt!

Lees de rest van deze pagina »